Als je jong bent, heb je een bepaald beeld van de wereld. Je bent bijvoorbeeld erg fan van een specifieke band en maakt keuzes die je tegenwoordig misschien niet meer zou maken. Een veel gemaakte foute keuze is een tatoeage nemen van iets waar je nu helemaal niks meer mee hebt. Het bekendste voorbeeld is de naam van een ex-geliefde. Dit is de meest voorkomende reden dat mensen een tatoeage verwijderen

Een tatoeage verwijderen

Het verwijderen van een tatoeage gebeurd vrijwel altijd door middel van een laser. Met een laser kun je heel gericht werken. Ook heeft het als voordeel dat lasers vaak geen littekens achterlaten. Wel moet het in meerdere sessies gebeuren omdat je anders veel schade aan kan brengen aan de huid, het blijft hoe dan ook een laser. De factoren die meespelen hoe succesvol een laserbehandeling is, zijn de: grootte van de tatoeage, de kleuren, hoe diep de tattoo is gezet en hoelang je al in bezit bent van de tatoeage. Maar hoe werkt het laseren? De laser richt een zeer sterke lichtstraal op de huid met tatoeage. De inktdeeltjes worden door deze laser verpulvert waardoor ze kunnen worden afgebroken door het lichaam. 

Een “cover-up” tattoo

Als je geen fan bent van de laser en je een idee hebt om de tatoeage zo aan te passen dat je er wel tevreden mee zult zijn, kun je een “cover-up” laten doen. Met een cover-up, probeert de tatoeëerder de tattoo beter te maken dan deze is. Dit is populair bij mensen die een naam van hun ex-geliefde hebben laten zetten. Dit is vaak een pijnlijke herinnering en gaat je niet helpen met het vinden van een nieuwe liefde. Gelukkig zijn er veel tatoeëerders die specifiek gespecialiseerd zijn in het verbeteren van bestaande tatoeages. Je kunt er voor kiezen om een tattoo over de bestaande tattoo te laten plaatsen of juist de bestaande tattoo mee te nemen in een nieuw design. Zo valt hij niet op voor anderen, maar weet jij hem nog wel te vinden.