Botox en fillers zijn cosmetische behandelingen die worden gedaan door injectie meestal in een dokterspraktijk. Deze behandelingen hebben een lage drempel. Daarmee bedoelen we dat deze ingrepen weinig risico’s met zich meenemen en ook niet permanent zijn. Maar naast deze lage drempel hebben de twee behandelingen niet veel met elkaar gemeen, terwijl dit wel vaak de misconceptie is. Daarom gaan we het in deze blog hebben over de verschillen tussen Botox en fillers.

Wat is Botox?

Botox laten injecteren is een cosmetische behandeling die de spieren in het gezicht doen verdoven. Wat er dan gebeurd is dat er vaak bij rimpel-gevoelige plekken de Botox wordt geïnjecteerd waardoor deze spieren verdoven en dus niet meer gebruikt kunnen worden. Botox zorgt er daarmee voor dat toekomstige rimpels worden vermeden, omdat de rimpels niet kunnen worden gevormd. En Botox zorgt ervoor dat de huidige rimpels zich ook niet zullen laten zien omdat deze spieren die de rimpels vormen verdoofd zijn. Botox kan ervoor zorgen dat de voorhoofd spieren ‘relaxen’ waardoor daar geen rimpels meer kunnen komen. Zo kun je ook denken aan de rimpels bij je ogen en eigenlijk aan elk soort rimpel. Dat komt omdat elk soort rimpel wordt gevormd door spieren die samentrekken waardoor de huid over elkaar heen rolt, Botox kan dit verhelpen met een gemiddelde duur van 6 maanden per keer dat het wordt geïnjecteerd.

Wat zijn fillers?

Fillers zijn gemaakt van een middel wat ervoor zorgt dat de huid dikker wordt. Het is een soort vulling van de huid. Fillers worden vaak toegepast in de lippen of in de neus. Wat er dan gebeurd is dat er een vloeistof wordt geïnjecteerd in een deel van het lichaam waardoor het eerst een paar dagen gaat zwellen maar daarna wel dunner wordt. Fillers duren zo’n 6 maanden tot 2 jaar, dit is per persoon en per filler verschillend. Fillers kunnen ervoor zorgen dat lippen dikker worden, wangen opgevuld worden, oogleden er strakker uitzien en het kan er voor zorgen dat littekens minder zichtbaar zijn.

Conclusie

Het is te concluderen dat Botox en fillers weldegelijk heel verschillend zijn uit bovenstaande informatie. Wil je meer weten over beide ingrepen? Dan raden we je aan om contact op te nemen met fillers Amsterdam.