Het aantal en ook het aandeel van mannen dat onder het mes gaat voor een cosmetische behandeling stijgt. Ook klinieken passen hun aanbod hier op aan, want een man kiest in het algemeen voor een andere behandeling dan de vrouw. De volgende ingrepen zijn populair onder mannen en worden waarschijnlijk steeds gewilder.

Liposuctie

Net als bij vrouwen is het laten verwijderen van vet ook populair bij mannen. Bij mannen concentreert het vet zich in het algemeen op andere plekken in het lichaam, waardoor ze ook voor andere lichaamsdelen worden behandeld. Mannen kiezen vaak voor het verwijderen van buikvet, omdat hier veel vet ophoopt. In een enkel geval kan het ook gaan om het verwijderen van vetweefsel in de borst.

Halslift

Verschillende mannen kiezen ervoor om hun zogenoemde ‘kalkoennek’ chirurgisch te laten verwijderen. Dit kan ontstaan door een overvloed aan huid of vet. Door het overschot weg te halen lijkt de hals weer jong en fris. Mannen kiezen vaak voor een halslift omdat het resultaat tot wel 15 jaar kan aanhouden.

Ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is bij mannen ook populair. Het gaat hangende oogleden tegen en kan ook wallen aanzienlijk verminderen. Het voordeel van een ooglidcorrectie is dat het nauwelijks tot geen littekens geeft en het resultaat houdt in het algemeen lang aan. Een ooglidcorrectie geeft een duidelijke verjonging van het gezicht.

Haartransplantatie

Een groot deel van de mannen krijgt op een gegeven moment in zijn leven met haaruitval te maken. Er bestaan nog geen middeltjes om dit tegen te gaan. Steeds meer mannen kiezen er dan ook voor om hun haar opnieuw te laten implanteren op hun hoofd, zodat er weer een mooie bos kan ontstaan. Aangezien de technieken steeds verder worden verbeterd, kan deze behandeling tegenwoordig ook zonder grote littekens worden voltooid.

Verder zijn er nog verschillende andere populaire behandelingen die vaak door mannen worden gedaan, zoals een behandeling met fillers.