De mode-industrie staat erom bekend dat er veel innovaties en ontwikkelingen zijn op het gebied van trends zoals kleuren, functionaliteiten, materialen, texturen en meer. Ook voor kinderkleding wordt er veel ontwikkeld en onderzocht. Ben je benieuwd naar wat voor nieuwe trends er zijn voor wat betreft ontwikkelingen bij kinderkleding? Lees dan hier ons top 4 trends voor kinderkleding.

Veel meer diversiteit

We zien een duidelijke ontwikkeling van meer diversiteit aan materialen. Bijvoorbeeld fluffy en ribcord stoffen op kleurrijke combinaties van pastelkleuren en herfstkleuren. Ook zien we een duidelijke trend met meer en originele combinaties met laagjes.

De kleuren blauw, geel en oranje

Het lijkt erop dat de kleuren blauw, geel en oranje het helemaal gaan worden de komende periode. Vooral als je kijkt naar de wintertrends, dan denken we dat we deze drie kleuren met variaties daarop steeds meer en meer zullen zien op straat bij kinderen.

Figuren op basis van dieren en verkeer

We zien dat er een aantal zaken vol op terug lijken te keren in de kindermode. We zien de gebruikelijke afbeeldingen van dieren zoals uilen, herten, vossen, etc. Vooral bosdieren lijken het de komende periode erg goed te doen. Daarnaast zijn er ook ontwerpen die zijn geïnspireerd op verkeer en vervoer. Bijvoorbeeld metrokaarten en verkeersborden.

Styling elementen

De styling elementen waarvan wij denken dat ze weer een comeback gaan maken, zijn de culottes, de zogenaamde wijde broeken voor meisjes. Ook verwachten we een terugkeer van ruiten en zullen we ook veel meer rokjes en bretels gaan zien. Het is ook leuk dat gebreide truien en vesten deze winter mogelijk populairder zullen zijn dan de standaard sweaters.

Onthoud natuurlijk wel altijd goed dat, wat de mogelijke modetrends op het gebied van kinderkleding mogen zijn, het vooral belangrijk is dat de kleding lekker zit en dat je kind er zich prettig in voelt! Je kunt daarnaast ook nog, bij het kiezen van kinderkleding rekening houden met de herkomst ervan. Er zijn bedrijven die zich richten op eerlijke en duurzame kinderkleding.