In deze blog willen we je graag een aantal tips geven die je een strategie op kunnen leveren hoe je ring langer goed te houden. Dat zijn dingen waar je wat aan hebt want zo bespaar je geld voor reparaties en onderhoud van je sieraden. Mocht er toch iets mis zijn dan is de goudsmid de uitgelezen kandidaat om je juwelen weer te maken.

Hou je juwelen goed

Er zijn beproefde manieren om juwelen goed te houden. Check ze allemaal:

·        Voorkom lelijke juwelen

Je wilt toch geen juwelen dragen die lelijk zijn, waarom zou je ook? Het hoeft ook niet. Er zijn een aantal tips om ze mooi te houden. Verkleuring is een probleem omdat je de sieraden vaak draagt, dit is vooral met zilver zo. Goud is kwetsbaar voor beschadigen. Het beste is om gewoon voorzichtig te zijn. Dat kan al door je sieraden af te doen voordat je gaat slapen. Wanneer je sieraden blijft dragen beschadigen ze sneller. Ook zullen ze sneller slijten. Bijvoorbeeld 24/karaats goud.

·        Verliezen

Juwelen verliezen is natuurlijk ongelooflijk vervelend. Daar helpt geen goudsmit tegen. Daarom willen we je adviseren om niet met een ring om te gaan zwemmen in de zee. Er zijn genoeg mensen die hun trouwring verliezen in de zee.

·        Douchen

Wat voor de zee geldt is ook waar voor de douche. Draag er geen sieraden. Zeepresten zijn niet mooi op sieraden.

·        Aankleden

Wanneer je je aankleedt is het slim om de sieraden als laatste om te doen, want anders kunnen ze ergens achter blijven haken.

·        Sieraden kistje

Om je sieraden netjes te houden is het belangrijk dat ze veilig opgeborgen zijn. Een sieraden kistje is een goede manier om beschadigingen te voorkomen.

Wat kun je zelf doen om sieraden mooier te maken?

Wanneer je sieraden er verkleurd uitzien dan kun je het oppoetsen met een speciaal poetsdoekje. We raden je aan om zo’n doekje bij de goudsmit aan te schaffen. Er bestaan ook speciale badjes waarin sieraden gelegd kunnen worden. Vergulde sieraden kun je niet blijven oppoetsen, want dan is de laag er snel af.

Meer lezen?

Op onze site vertellen we je van alles over kleding en sieraden. Wat moet ik dragen tijdens yoga? Wat zijn 4 goede redenen om gouden sieraden te kopen.