Binnen de kledingwereld neemt Islamitische kleding een bijzondere positie in. Logisch, het is ook bijzondere kleding. Islamitische kleding is er speciaal voor dames en heren, terwijl er ook Islamitische kleding voor kinderen beschikbaar is. 

Er gelden regels voor mannen en vrouwen wat betreft het bedekken van het lichaam

Het is een gegeven dat volgelingen van de Islam zich nadrukkelijk aan de gestelde voorwaarden houden wat betreft Islamitische kleding. Er gelden regels voor mannen en vrouwen wat betreft het bedekken van het lichaam. De lichaamsbedekking heeft onder meer te maken met bescheidenheid ten opzichte van het andere geslacht en zeker ook om zoiets als jaloezie te voorkomen.

Soberheid, netheid en zedigheid

Islamitische kleding staat voor soberheid, netheid en zedigheid. Dit zijn ontzettend belangrijke waarden binnen de wereld van de Islamitische kleding. Het gebruik van bedekkende kleding komt voort uit traditie en geloof. Zoals gesteld is er Islamitische kleding voor dames, heren en kinderen. Er is daarnaast ook nog eens speciale sport en zwemkleding beschikbaar voor de man en de vrouw. Voor moslima’s heb je bovendien speciale kledingmerken. Dit omdat de regels wat betreft de bedekking van het lichaam voor de vrouw toch wat zwaarder zijn afgezet tegen die van de mannen.

Niet te strak en zeker net doorzichtig

Kijken we naar Islamitische kleding voor vrouwen, dan mag de leiding net te strak zitten en mag de kleding evenmin doorzichtig zijn. De kleding hoeft niet al te aantrekkelijk te zijn en de vrouwen kleding mag niet lijken op de kleding van de heren. Er bestaat nog wel een verschil tussen kleding die privé gedragen wordt en de Islamitische kleding voor het openbare leven. Ook als het om privékleding gaat dient de bedekking echter wel altijd voldoende te zijn. Overigens mogen vrouwen wel juwelen en goud bij de Islamitische kleding dragen. En dus vind je voor dames tal van kledingstukken in de vorm van de ghimaar en de hijaab, die aangevuld kan worden met sjaals en spelden. Want ook die mogen gewoon gedragen worden. Wat dat betreft zijn er dus wel degelijk veel mogelijkheden voor de vrouw en zeker ook de man als het gaat om Islamitische kleding.