Uiterlijke verzorging is voor iedereen belangrijk. Je wilt graag goed voor de dag komen, netjes op je sollicitatie of een andere belangrijke afspraak zijn en er natuurlijk prachtig uitzien op je date. Je kunt zoveel redenen bedenken waarom je haar maar goed moet zitten. Maar om je haar er goed uit te laten zien is de kapper niet de enige optie. Je zult er ook zelf voor moeten zorgen dat je haar genoeg vitamines en voeding krijgt waardoor de haarzakjes en je haren zelf ook sterk genoeg blijven. In deze blog geven we je dan ook graag tips hoe jij ervoor kunt zorgen dat je haar goed gezond blijft.

Tips

Om te beginnen is het natuurlijk vooral handig om te weten wat je haar kan beschadigen. Als jij je haar doet kunnen er namelijk veel apparaten te pas komen die misschien veel meer schade aan je haar doen dan je zou denken. Hieronder vertellen we je dan ook graag waar je op moet letten:

Stugge, strakke elastiekjes: elastiekjes zijn niet al te best voor je haren. Door het strak bij elkaar houden van je haar kan er het één en ander afbreken en kan je haar beschadiging krijgen op de plek waar de elastiek zit. Wel is dit op te lossen door speciale haarelastiekjes zoals de ‘scrunchie’ die veel soepeler om het haar valt en dus geen schade aanricht.

Stijl- en krultangen: Deze apparaten zijn bedoeld voor je haar dus je zou zeggen dat het geen kwaad kan, maar helaas weet niet iedereen hoe je ze goed gebruikt. Het is namelijk belangrijk om de tangen nooit te heet te zetten en te lang op je haarstukken te laten rusten. Het is daarom zeer aan te raden om de bijsluiter goed door te lezen voor gebruik.

Föhnen: Ook bij de föhn is het een slecht plan om het apparaat op de maximale hittestand te zetten. Hierdoor haal je de beschermde hydrateringslaag op je haar weg. Je kunt de juiste hitte bepalen door de föhn even op de bovenkant van je hand te laten blazen. Als dit een aangenaam gevoel van warmte is, is dit voor je haar ook prima.

Natte haren: Je haren zijn na het douche nat en zitten vaak in de knoop. Omdat nat haar extra gevoelig is om te breken is het daarom belangrijk om rustig en stapsgewijs je haar te borstelen. Door als een malle door je haar te gaan breek je de haren snel af en zorg je ervoor dat je haar snel gaat slijten. Doe dus voorzichtig met je natte haren en laat het eerst goed rustig drogen.

Voorgestelde producten

Vervolgens is het belangrijk om je haar goed te verzorgen met goede producten die ervoor zorgen dat je haar en haarzakjes sterker en gezonder worden. Buiten shampoo en conditioner is de Maui Moisture aan te raden. Dit product bestaat uit zuiver kokoswater en aloë vera juice. Een uniek merk voor ieder wat wils, geïnspireerd door de natuur. De ingrediënten komen rechtstreeks van het Hawaiiaanse eiland Maui.