Het is niet verwonderlijk dat heel veel mensen het mooi vinden om een gepersonaliseerd sieraad te hebben en vooral ook om er een te krijgen. Er komt vaak veel emotie bij kijken. In deze blog willen we jou meer vertellen over wat er mogelijk is als het gaat over het personaliseren van juwelen.

De voordelen van gepersonaliseerde sieraden 

Het is erg mooi om te zien wat gepersonaliseerde sieraden aan vreugde bij mensen kunnen veroorzaken. De grote charme van gepersonaliseerde sieraden is natuurlijk dat er iets herkenbaars in zit, iets dat de drager ervan erin heeft weten te leggen, door zijn of haar ideeën toe te vertrouwen aan de ambachtelijke handen van de juwelier. Het is erg belangrijk om met de juwelier te overleggen wat je precies in je sieraad wilt. Misschien wil je wel een totaal naar jouw idee uitgevoerd sieraad. Dat jij bijvoorbeeld al schetsen ervoor aanlevert. Dit kun je dan met een juwelier bespreken en naar een definitief ontwerp toewerken. 

Schitterende sieraden door Vedder & Vedder 

Vedder en Vedder houdt zich op een innovatieve manier bezig met schitterende zaken, letterlijk! De zussen Anne en Esther zijn vanuit hun passie voor gepersonaliseerde sieraden begonnen met het vervaardigen ervan. Zij vinden het erg mooi om een persoonlijk verhaal te verwerken in een sieraad. Je moet echt eens op hun website kijken om te zien wat ze allemaal voor jou in petto hebben: vedder-vedder.com.

Emotionele waarde gekoppeld aan een sieraad 

Het is goed te verklaren waarom er emotionele waarde aan sieraden kan zitten. Wanneer bijvoorbeeld bij een inbraak sieraden gestolen worden, dan zul je de mensen niet alleen horen over de waarde van de sieraden, maar juist over de emotionele waarde die eraan vastzit, dan komen al snel de verhalen naar boven van wie ze de sieraden gekregen hebben en dat ze mede daarom graag de sieraden terug willen. Daaruit zou je kunnen concluderen dat mensen over het algemeen een zeer sterke neiging hebben om sieraden een emotionele waarde toe te kennen. Die waarde zou nog wel eens de belangrijkste waarde van sieraden kunnen zijn.