Met de zomer voor de deur, is het weer tijd om je kledingkast aan te vullen met de nieuwste modetrends voor mannen in 2020. Om ervoor te zorgen dat je er helemaal tiptop bij loopt deze zomer, hebben we een aantal grote trends van dit moment onder elkaar gezet. Laat je vooral inspireren en ontdek welke trends bij jou passen.

Armbanden

Heren armbanden zijn zeer geschikt om je outfit helemaal af te maken en geven je net dat beetje extra, waardoor je outfit eruit springt. Naast armbanden zorgen ook kettingen, tassen of een stijlvolle zonnebril voor de finishing touch van jouw outfit. Armbanden en andere sieraden zijn een goede manier om je persoonlijkheid te laten terugkomen in je outfit. Een van de grootste voordelen van armbanden is dat ze worden aangeboden is alle prijsklassen: van goedkoop tot duur.

Vintage ruiten

Waar de vintagekleding met ruiten eerder zeer gewild en populair was onder vrouwen, wordt dit momenteel ook steeds populairder onder de mannen. De ruiten verschijnen tegenwoordig op allerlei kledingstukken, zoals broeken, jassen en zelfs petten. De geruite vintagekledingstukken zijn echter niet eenvoudig om te dragen zonder en clownesk uit te zien. Bij het dragen van geruite vintagekleding is het van belang om de relatieve drukte te compenseren met rustige en basiskleding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een geruite jas met een effen T-shirt en rustige jeans.  

Oversized kleding

De laatste jaren neemt losse en grote kleding steeds verder toe aan populariteit. Het lijkt een blijvende trend en wordt alsmaar gewilder onder vooral jongvolwassenen. De oversized silhouetten waren voorheen met name gewild om binnenshuis te dragen, terwijl de trend zich nu ook buitenhuis veelvuldig laat zien. Ook de oversized look is echter geen eenvoudige trend. De kans is namelijk groot dat je er slonzig uitziet, waardoor het lijkt alsof je simpelweg je maat niet weet. Het loont dan ook om kleding aan te schaffen die speciaal ontworpen is voor een oversized look.

Fanny packs

Waar tassen voorheen enkel populair waren onder vrouwen, zijn ontwerpers er inmiddels in geslaagd een tas te ontwerpen die eveneens populair is onder mannen. De tassen, genaamd fanny packs, zijn kleine buideltassen die je over je schouder draagt en zijn zeer functioneel. Ze zijn namelijk groot genoeg om je portemonnee, telefoon en bijvoorbeeld zonnebril in te bewaren, maar ogen zeer klein. De tassen zijn dan ook zeer populair onder festivalgangers.