Steeds meer vrije dagen op de werkvloer zijn een casual toneel. En dat is erg fijn, want de hele week in mantelpak is natuurlijk netjes, maar niet altijd even comfortabel. Zeker als het zomer is willen veel mensen graag casual lopen. Veel aanbieders hebben voor de casual vrijdag bijzondere ontwerpen in de aanbieding van verschillende merken vrouwenkleding, zoals Queen Hearts, ambika en Savage. Leuke tips voor de casual vrijdag vind je hier in deze blog.

Pullover

Een ideale manier om casual maar toch netjes voor de dag te komen is de pullover. Dit kledingstuk is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Ga gewoon voor een basistint, zoals grijs, wit of zwart. Dat past goed bij je en is geschikt voor de werkvloer. 

Zomerjurk

Wanneer je naar kantoor gaat , dan kun je dit natuurlijk doen in een zomerjurk met een bloemenmotief. Maar dat is niet echt zakelijk, wel casual. Maar je wilt toch een ander soort casual voor een zakelijke context, niet waar? Daarom raden je aan om bijvoorbeeld voor een patroon te gaan met symmetrische of asymmetrische kwaliteiten. Dat ziet er wat abstracter uit en past beter in een zakelijke omgeving.

Skinny jeans

Veel mensen lopen hier alleen en niet zonder reden. Dit komt omdat ze erg fijn zitten en meebewegen met je taille. Het gaat om de skinny jeans. Deze zijn echt casual en kunnen in combinatie met nette kledingstukken er zakelijk casual uitzien.  

Wat je nooit moet doen

Er zijn een aantal kledingstukken die je nooit moet aantrekken naar je werk als dit niet door de leidinggevenden is goedgekeurd: 

  • Slippers
  • Een korte broek

Natuurlijk worden hier in de regel best wel uitzonderingen op gemaakt. Het hangt bijvoorbeeld af van het feit of er klanten over de vloer komen of nooit. Ook speelt de temperatuur een rol. Wanneer het 35 graden is, dan wil de leidinggevende nog wel eens aangeven dat het ok is om met een korte broek naar kantoor te komen. Maar we willen je sterk ontraden om het op eigen houtje te doen. Ook niet op causal friday.