Een van de eerste vragen die de stylist je tijdens je bruidsafspraak stelt, is wat voor trouwjurk je wilt dragen. Misschien heb je al een idee hoe je wilt dat je jurk eruit ziet, maar precies weten hoe je je droomjurk moet omschrijven komt goed van pas als je op zoek gaat naar je trouwjurk. In dit blog leggen we je uit welke 3 type bruidsjurken ervoor zorgen dat je bruiloft onvergetelijk wordt!

Baljurk

Als je er ooit van gedroomd hebt om je eigen sprookjesmoment te hebben, dan is dit de bruidsjurk voor jou. Baljurken zijn een van de meest klassieke trouwjurk types en geven je direct het Assepoester effect op de grote dag. Een baljurk heeft een getailleerd lijfje (soms met een korset) met een brede, volle rok. Omdat de volle rok over je heupen en onderlichaam glijdt, is dit type jurk ideaal voor bruiden die in hun middel willen zomen.

Strapless trouwjurk

Een strapless trouwjurk scheert over het lichaam en valt recht op de grond onder de heupen. Deze trouwjurk is perfect voor bruiden die een makkelijke jurk willen, omdat er minder stof voor nodig is dan voor andere type jurken(en daarom is deze jurk zeer gemakkelijk te verplaatsen!). Wat een strapless bruidsjurk in volume mist, maakt het goed met zijn veelzijdigheid – het strapless figuur werkt goed met bijna elk type stof, van kralen, kant en satijn. Trouwjurken van schede zijn een vleiende optie voor slanke figuren en kleine bruiden die niet overmeesterd willen worden door hun jurken.

A-lijn

Beschouw de A-lijn als een combinatie van een strapless jurk en baljurk. Een A-lijn jurk, die is genoemd naar de manier waarop het een “A”-vorm op het lichaam creëert, komt meer uit de taille tevoorschijn dan je zou zien op een strapless jurk, maar niet zoals bij de baljurk. Dit universeel vleiende silhouet is ideaal voor alle stijlen. A-lijn trouwjurken zijn vaak voorzien van organza, kant of tule.