Traditioneel gezien is het echt iets vrouwelijks om Botox te nemen, maar het aantal gevallen waarin mannen het ook nemen stijgt al jaren. Ook al is het nog steeds zo dat het vrouwen vaker Botox nemen vergeleken met een man, het is belangrijk dat klinieken begrijpen dat de twee geslachten op een andere manier Botox toegediend moeten krijgen. In deze blog gaan we bespreken hoe dit anders moet.

Psychologie

Over het algemeen speelt de psychologie in plastische chirurgie een grote rol. Als we kijken naar Botox zou het waarschijnlijk zo zijn dat mannen en vrouwen hele andere doelen hebben wanneer het gaat over het injecteren van dit middel. Vrouwen zullen eerder zachtere gezicht structuren willen die ze jong laten lijken. En mannen willen vaak wat scherpere gezichtslijnen die ook een jongeren uiterlijk geven maar tegelijkertijd ook een mannelijker uiterlijk. Het is dus niet zo dat Botox een one-size-fits-all oplossing is.

Verschil in toepassing

Voor mannen en vrouwen is er nogal een verschil in de toepassing van Botox. Zoals we net al even benoemde is over het algemeen bij zowel de mannen als de vrouwen het doel om jonger te lijken door middel van dit middel. Dit moet op een andere manier geïnjecteerd worden. Het is namelijk zo dat mannen over het algemeen meer Botox nodig hebben om het gewenste resultaat te bereiken. Dat komt omdat mannen meer spieren hebben waardoor het meer verdovingsmiddelen kost om hetzelfde oppervlakte te verdoven. Als we kijken naar Botox dan is het zo, dat vrouwen zo’n 30 tot 50 units we nodig hebben voor een voorhoofdsbehandeling en mannen hebben voor dezelfde behandeling zo’n 50 tot 80 units nodig. Er zit ook een verschil in hoe de wenkbrauw wordt gevormd. In het vrouwelijke ideale beeld wordt vaak de wenkbrauw net boven het wenkbrauwbot geplaatst als ideaal. Voor mannen is het aantrekkelijker om de wenkbrauw lager op het wenkbrauwbot te laten zitten en wat rechter.