Ben je op zoek naar Opti free Puremoist? Dan hoef je niet ver te zoeken. Deze lenzenvloeistof komt namelijk bij veel verschillende aanbieders voor. Echter is lang niet iedere aanbieder even goed, waardoor het toch even kijken is waar je jouw aankoop gaat doen. Een van de aanbieders waar je dan naar kunt kijken is Lens2Day. Maar dan moet je wel nog weten wat dit voor lenzenvloeistof is en wat je er allemaal mee kunt bereiken. Onderstaande informatie geeft jou daarom alle inzicht in deze vloeistof en wat het voor jouw lenzen gaat betekenen.

Altijd comfort geboden met de Opti free Puremoist

De Opti free Puremoist is een lenzenvloeistof van Alcon en valt onder een van de meest verkochte lenzenvloeistoffen op de markt. De vloeistof zorgt ervoor dat er de hele dag een vochtige laag is, waardoor je geen last meer krijgt tijdens het dragen van lenzen. Hierdoor heb je de hele dag een comfortabel gevoel. Vanaf het moment dat je de lenzen inzet tot het moment dat je ze weer uit doet. Daarnaast voorkomt de vloeistof dat er een vet- en eiwitaanslag gaat hechten, wat weer andere problemen met zich meebrengt.

Een langere werking is geboden

De Opti free Puremoist kan tot 16 uur bevochtigen. Door de verbeterde desinfecteer formule zal de verwijdering van vet- en eiwitaanslag ook gedurende deze periode door blijven gaan. De desinfectiemiddelen die hiervoor gebruikt worden zijn Polyquad en Aldox. Deze hebben voornamelijk een effectieve bestrijding tegen bacteriën en schimmels. De werking is vooral optimaal bij zachte lenzen. Het wordt daarom ook het meeste aangeschaft van mensen met zachte lenzen of de silicone hydrogel lenzen. Daarbij kun je het beste ook jouw ogen regelmatig laten controleren, zodat je er zeker van bent dat je deze vloeistof kunt verdragen.

Zoveel mogelijk profijt hebben

Met de Opti free Puremoist kun je ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk profijt gaat hebben van jouw lenzen. Doordat jouw lenzen de hele dag vochtig blijven, hoef je niet meer met extra vloeistof aan de slag en kun je gewoon gaan genieten van goed zicht. Dat is immers ook waarom je de lenzen hebt en je wilt er dan zo min mogelijk last van gaan hebben. Laat daarom jouw ogen ook controleren door een opticien, omdat lenzenvloeistof altijd heel persoonlijk is. Jouw ogen kunnen er niet altijd mee overweg en je bent dan genoodzaakt om toch op andere vloeistof over te stappen.

De houdbaarheidsdatum blijven bekijken

Of je nu voor de Opti free Puremoist of een andere lenzenvloeistof gaat, het blijft een persoonlijke keuze. Je kunt dan bijvoorbeeld voor de voordeelverpakkingen gaan, maar dan moet je goed op gaan letten dat je de vloeistof binnen de aangegeven houdbaarheidsdatum gebruikt. Na de houdbaarheidsdatum verliest de vloeistof namelijk een deel van de werking, waardoor er onder andere schade aan de lenzen aangebracht kan gaan worden. Dit wil je te allen tijde gaan voorkomen. Ook voorkom je hiermee verdere irritatie van de ogen, waardoor je jouw lenzen niet meer uit hoeft te doen.