Wat trek je aan bij welke dresscodes?

Dresscodes lijken soms meer op geheime code, dan duidelijke richtlijnen voor wat je aan moet trekken
Voeg toe aan favorieten

Je ontvangt een uitnodiging voor een feestje met een dresscode. RSVP, dus je moet laten weten of je gaat of niet. Emma heeft outfits samengesteld van jurken die we bij Embrace ontworpen hebben. Aan de hand daarvan laat ze zien wat geschikt is om te dragen bij de dresscodes white tie, black tie, cocktail, tenue de ville en New York chic. Aan het eind geeft ze ook nog een paar praktische etiquette tips van toepassing op de meeste feestjes.

Dresscodes. Help, wat moet ik aan?


Zie hieronder een lijstje met dresscodes op volgorde van formaliteit. Klik op de dresscodes voor een pagina met uitleg over de betreffende dresscode.

Speciale gelegenheden:

Vooraf nog iets dat belangrijk is bij ALLE gelegenheden, met of zonder dresscode: Het principe dat als je ergens voor wordt uitgenodigd je de wensen van je gastheer of gastvrouw eerbiedigt. Doe je best op je verschijning, want dat draagt bij aan de feestvreugde en degene bij wie je bent uitgenodigd zal het opvatten als een blijk van waardering.

Zo heurt het

Dresscodes zijn er om je aan te houden. Sommige dresscodes laten ruimte voor interpretatie. Binnen die ruimte is creativiteit leuk en verdient het aanmoediging. Je niet aan de dresscode houden betekent dat je jezelf en andere mensen in verlegenheid brengt. De dresscode is ervoor om dat te voorkomen en te zorgen dat iedereen zich op z’n gemak voelt. Ongemakkelijkheden op feestjes wil niemand, dus het gevaar is ook reeel dat iemand die zich niet houdt aan de dresscode aan de deur geweigerd wordt. Als je niet aan de dresscode kan of wil voldoen kun je het best de uitnodiging aan je voorbij laten gaan door je te verontschuldigen en af te zeggen.

Feestje in het buitenland?

Nederlanders zijn niet sterk in het volgen van dresscodes. We vinden het al snel onzin en het is gauw gek genoeg. Dat is niet iets om trots op te zijn. In het buitenland zijn ze veel stricter, dus in het buitenland moet je als Nederlander nog meer oppassen om niet uit de toon te vallen en over te komen als lomperik. In de meeste andere landen maakt men ook echt budget vrij voor een mooie passende outfit, dus ligt er een uitdaging om daar niet al te schraal bij af te steken.

 

 

Terug naar overzicht

Contact

Voor vragen kunt u ons bellen of een mail sturen