Afspraak maken Neem nu contact met ons op

Embrace mode Eigenzinnige avond- en bruidsmode

video: De meest gemaakte fout bij het plannen van je bruiloft

Emma is in gesprek met weddingplanner Marion van Zutphen van Otherwize Weddings. Marion vertelt over wat ze doet en hoe je de meest gemaakte fout bij het plannen van je bruiloft kunt vermijden. 

Wat doet een weddingplanner precies?

Een weddingplanner kan de hele organisatie voor een bruilfot uit handen nemen. Dat kan een heel pakket zijn van het regelen van de locatie, contact met leveranciers zoals ontwerpers, muziek, bruidskleding. Je kunt ook kiezen voor een deelarrangement zoals het maken van een draaiboek of het maken van een tafelschikking. Je kunt er ook voor kiezen om de weddinplanner ceremoniemeester te laten zijn. Die komt dan eigenlijk in beeld vanaf dat de uitnodigingen de deur uitgaan en is contactpersoon voor gasten, leveranciers en bruidspaar. Zij kunnen met al hun wensen en opmerkingen bij de weddingplanner terecht. Die speelt zo een ontzorgende rol. De weddingplanner regelt en coördineert alles, dus zo haalt ze veel spanning bij het bruidspaar weg.

Ceremoniemeester

Het ceremoniemeesterschap is een tijdrovende taak, die vaak onderschat wordt. Behalve de dag zelf, gaat er ook nog best wat tijd aan vooraf. Je moet zorgen dat je het draaiboek in orde hebt, dat alle nodige informatie en afspraken erin staan en dat alles op de grote dag perfect loopt. De bruidstaart moet op tijd op tafel staan, de gasten moeten goed worden ontvangen en een stukje nazorg. Als het bruidspaar op huwelijksreis gaat zorgt de weddingplanner dat de laatste zaken worden afgehandeld. 

Een weddingplanner, is dat niet iets Amerikaans?

Nee, voor elk budget zijn er mogelijkheden bij een weddingplanner. In Nederland is het ook al vrij gewoon. Je houdt sowieso zelf volledige controle over de bruilfot. Het is het feest van de bruid en bruidegom, dus alles gebeurt in overleg met het bruidspaar.

Wat is de grootste fout die je kan maken bij het plannen van je bruiloft?

De grootste fout is het onderschatten van de tijd die het plannen van een bruiloft kost. De meeste mensen staan niet stil bij de uren werk die er ingaan, de telefoontjes, de bezoeken die gebracht moeten worden, de afspraken om dingen te regelen. 

Wat is de gouden tip?

Een goed kloppend draaiboek. Het hele programma moet er tot in detail in beschreven staan. Zorg dat alle nodige telefoonnummers er in staan. Leg alle afspraken vast, zorg dat de gastenlijst compleet is. Dat is de basis voor een goede planning. 

Hoe begin je?

Maak een kennismakingsgesprek met de weddingplanner. Dat is geheel vrijblijvend  en kosteloos. Voor de kennismaking wordt wel 3 uur ingeruimd. Het is heel belangrijk dat de weddinplanner precies weet wat de wensen van het bruidspaar zijn. Na dat gesprek volgt een voorstel en op het moment dat het bruidspaar het daar mee een is begint de samenwerking.