Afspraak maken Neem nu contact met ons op

Embrace mode Eigenzinnige avond- en bruidsmode

Perfect bij je trouwjurk! Bruidslingerie speciaal op maat.

Bruidslingerie nodig? Je kunt lingerie ook via deze website bestellen. Stuur daarvoor ons een e-mail of bel ons op dit nummer: 053-4347454 (tussen 10.00 en 17.00 uur). Wij kunnen je ook uitgebreid adviseren in de keuze van de juiste lingerie. Voor advies kunt je bellen, mailen of even langskomen!  

>>Bekijk meteen onze bruidslingerie collectie

 De juiste lingerie bij je bruidsjurk (filmpje)

Corrigerend


MP40

Een jurk die een beetje 'tekent'? Geen probleem... Lees meer...

Torselet


426

Net zo mooi zijn onder je jurk als erboven? Lees meer...

Bustier


206

Geen getrek en gehijs. Je jurk moet gewoon op z'n plek blijven. Lees meer...

 

Bruidslingerie en gewone lingerie

ST611Bruidslingerie is geen gewone lingerie, maar dan uitgevoerd in wit. Bruidslingerie is bijvoorbeeld ook verkrijgbaar in andere kleuren, maar belangrijker nog: in functies verschilt het van gewone lingerie. Je zou kunnen zeggen: je kunt bruidslingerie wel gebruiken als gewone lingerie, maar zelden omgekeerd. 

Aan bruidslingerie worden bijvoorbeeld veel hogere eisen gesteld als het aankomt op pasvorm, ondersteuning en comfort. Nog belangrijker: je bruidslingerie moet perfect passen bij je bruidsjurk. Embrace verkoopt de beste merken waaronder Wolford, Carnival, Penrose en Bjem.

Hier zijn een paar functies van bruidslingerie

  • het bieden van ondersteuning / vormen van een goed fundament voor je jurk;
  • het glad maken van je contouren (striae, andere oneffenheden);
  • afkleden;
  • mooi eruit zien.

Soorten bruidslingerie

Voor elk van deze functies bestaat geschikte lingerie. Welke functie ze het best vervullen verschilt natuurlijk per lingeriesoort.

Enkele soorten lingerie: 

  • shapers/ corrigerend ondergoed
  • bh's, bustiers en torselets
  • slips
  • kousen en panties

Geen BH

 
Een verschil met 'normale' lingerie is dat de gewone BH nauwelijks een rol speelt. Dat komt omdat bruidsjurken, galajurken en cocktailjurken vaak strapless zijn uitgevoerd. Soms hebben ze ook nog een lage rug en dan wil je geen bandjes zien. Een strapless BH helpt dan ook niet. 
Als ondersteuning geen grote rol speelt raden we eerder een plak-BH aan dan een strapless BH, want die laatste geeft nauwelijks meer steun en heeft vaak wel weer zichtbare bandjes of aftekening. 
 

torselet 426Torselet

 
Het belangrijkst is misschien wel het torselet in de bruidslingerie. Dat is een korset-achtig lijfje met cups, maar dan niet sluitend met een veter, maar gewone haakjes en oogjes. Het torselet is voorzien van baleinen die je borsten van onder af steun geven. De lengte van het torselet is meestal tot op de heupen. De ruguitsneden van een torselet kan heel laag zijn, wat maakt dat hij vaak wordt ingezet bij jurken met een lage rug. 
 

bustier 206Bustier

 
Het bustier doet hetzelfde als een torselet, maar is korter, namelijk tot de taille. Een bustier word vaak gebruikt in combinatie met een corrigerende onderbroek bij jurken die nauw aansluiten op de heupen of stoffen die aftekenen. 
 

Shapers en corrigerend ondergoed

 
shapersCorrigerend ondergoed behoort tot de meest verkochte items als het gaat om speciale lingerie. Dit zijn vaak strakke elastische broeken of buisvormige jurken die op een speciale manier zijn geweven zodat alles glad gemaakt wordt onder je jurk. Deze vormen uitkomst bij rolletjes, striae en andere oneffenheden. 

 

Kousen en Kousenbandjes

Er is ook een ruime keus in kousen in verschillende kleurcombinaties. Er is een ruime keus in verschillende huidtinten in combinatie met een gevarieerd aanbod in bovenranden, passend in kleur bij de rest van de lingerie, met verschillende breedte opties. Ook is er keus tussen gladde en kanten bovenranden.

Kousebandjes vormen natuurlijk traditioneel onderdeel van het hele bruidsensemble. Kousebandjes zijn er met verschillende versieringen zoals mediallons, blauw lint, fraai kant, etc.