Afspraak maken Neem nu contact met ons op

Embrace mode Eigenzinnige avond- en bruidsmode

Dresscodes. Help, wat moet ik aan?

Wat moet ik aan bij white tie, black tie, cocktail of tenue de ville? 
Filmpje met uitgebreide uitleg over dresscodes.

Hieronder een lijstje met dresscodes op volgorde van formaliteit. Klik op de dresscodes voor een pagina met uitleg over de betreffende dresscode. 

Speciale gelegenheden:

Vooraf nog iets dat belangrijk is bij ALLE gelegenheden, met of zonder dresscode: Het principe dat als je ergens voor wordt uitgenodigd je de wensen van je gastheer of gastvrouw eerbiedigt. Doe je best op je verschijning, want dat draagt bij aan de feestvreugde en degene bij wie je bent uitgenodigd zal het opvatten als een blijk van waardering. 

Zo heurt het

Dresscodes zijn er om je aan te houden. Sommige dresscodes laten ruimte voor interpretatie. Binnen die ruimte is creativiteit leuk en verdient het aanmoediging. Je niet aan de dresscode houden betekent dat je jezelf en andere mensen in verlegenheid brengt. De dresscode is ervoor om dat te voorkomen en te zorgen dat iedereen zich op z'n gemak voelt. Ongemakkelijkheden op feestjes wil niemand, dus het gevaar is ook reeel dat iemand die zich niet houdt aan de dresscode aan de deur geweigerd wordt. Als je niet aan de dresscode kan of wil voldoen kun je het best de uitnodiging aan je voorbij laten gaan door je te verontschuldigen en af te zeggen. 

Feestje in het buitenland?

Nederlanders zijn niet sterk in het volgen van dresscodes. We vinden het al snel onzin en het is gauw gek genoeg. Dat is niet iets om trots op te zijn. In het buitenland zijn ze veel stricter, dus in het buitenland moet je als Nederlander nog meer oppassen om niet uit de toon te vallen en over te komen als lomperik. In de meeste andere landen maakt men ook echt budget vrij voor een mooie passende outfit, dus ligt er een uitdaging om daar niet al te schraal bij af te steken.